Зростання банківських депозитів оживить кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання банківських депозитів оживить кредитування

Кредит&Депозит
777
За півроку депозитні портфелі українських банків збільшилися майже на 45 млрд. гривень. Акумулювання вільних коштів у банківській системі дозволить на належному рівні забезпечити споживче і корпоративне кредитування. Про це розповів начальник управління розвитку роздрібного бізнесу АКБ "Індустріалбанк" Сергій Писаренко.
За його словами, за перше півріччя 2012 року загальна сума коштів на депозитних рахунках українських банків зросла на 44,8 млрд. грн. і склала 942,4 млрд. гривень. Весь цей час основним джерелом формування ресурсної бази банків були внески фізичних осіб.
"Збільшення депозитного портфеля свідчить про довіру вкладників. Також акумулювання вільних коштів у банківській системі дозволить на належному рівні забезпечити процес кредитування в Україні, як споживчого, так і корпоративного. Тим більше, що згідно з аналітичним звітом НБУ про ділові очікування, 44% керівників українських підприємств вже зараз відзначають, що в наступні 12 місяців планують взяти кредит на підтримку і розвиток власного бізнесу", - говорить Сергій Писаренко.
Нагадаємо, станом на 1 липня 2012 року питома вага депозитів фізичних осіб у структурі зобов'язань банків склала 35,9% або 337,9 млрд. грн. Потім йдуть депозитні внески суб'єктів господарювання - 18,5% або 173,9 млрд. грн. і міжбанківські кредити та депозити - 17,4% або 164,4 млрд. грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас