Shell почне видобувати газ на Харківщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell почне видобувати газ на Харківщині

Енергетика
620
Велика нафтова компанія Shell має намір у вересні пробурити першу з трьох свердловин у Харківській області. На це компанія планує витратити $200 млн. в рамках договору про спільну діяльність із ДК Укргазвидобування.
Видобувати з надр Харківщини будуть газ ущільнених пісковиків за допомогою вертикальних свердловин глибиною близько п'яти кілометрів. Роботи компанія буде проводити в рамках спільного проекту з ДК Укргазвидобування.
"За проектом спільної діяльності у нас є зобов'язання витратити близько $200 млн. на буріння трьох свердловин. Це стосується початкового етапу пошуково-розвідувальних робіт в рамках договору про спільну діяльність з Укргазвидобування. Якщо проект буде успішним, сума може бути більшою", - заявив керівник Shell в Україні Грехем Тайлі.
Першу свердловину планують пробурити в Первомайському районі у вересні цього року. Також за словами Грехема Тайлі, компанія має намір видобувати газ на Юзівському майданчику - у Харківській та Донецькій областях, конкурс на розробку якого виграли в травні цього року.
"З технічної точки зору ми називаємо це "газ центрального-басейнового типу ". Принцип залягання інший, на відміну від сланцевого газу, тому що він залягає глибоко в пісковиках, не в сланці. В обох проектах ми будемо бурити, глибина залягання приблизно 5 тисяч метрів. І також відрізняється принцип буріння, тому що це буде вертикальне буріння, а не горизонтальне", - пояснив Грехем Тайлі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас