Прем'єр-міністр Португалії порадив безробітній молоді їхати з країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр-міністр Португалії порадив безробітній молоді їхати з країни

1726
Прем'єр-міністр Португалії Педру Пассуш Коелью порадив безробітній молоді докласти більше зусиль, покинути затишний будинок і шукати роботу за кордоном, передає "Росія 24".
Це висловлювання викликало бурю емоцій. Члени соціал-демократичної партії Португалії, членом якої є Коелью, підготували заяву, в якій йдеться, що країні не потрібен лідер, який не здатний вирішувати існуючі проблеми і радить всім їхати з країни.
За даними статистичного агентства країни, у першому кварталі рівень безробіття серед осіб молодших 24 років досяг 36,6%, а загальний рівень безробіття зріс до 15,2%.
Все більше молодих португальців усвідомлюють, що не знайдуть застосування своїм талантам на батьківщині, а жити на допомогу 432 євро на місяць - проблематично. Кількість емігрантів в минулому році перевищила 150 тис людей, що дуже багато, враховуючи, що чисельність всього населення країни - лише 10 млн. У 2011 р. близько 50 тис. осіб вирушило до Франції, менше 20 тис. - до Німеччини. Швидко зростає кількість тих, хто перебрався до Латинської Америки, зокрема, до Бразилії, де для португальців немає мовного бар'єру, а темпи зростання ВВП залишаються досить високими.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас