Луценко виграв в України у Європейському суді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко виграв в України у Європейському суді

Кримінал
6032
Як повідомила кореспонденту УНІАН телефоном зі Страсбурга адвокат Луценка Валентина Теличенко, відповідне рішення Європейський суд виніс сьогодні під час слухань у Страсбурзі.
"Суд визнав порушення статті 5-ї (Конвенції прав людини - ред.) - незаконність утримання під вартою Луценка. Також визнав наявність політичних мотивів", - сказала Теличенко.
За її словами, формулювання суду є чіткими та однозначними і вказують на неприйнятність практики, яка мала місце у провадженні проти Луценка.
При цьому, підкреслила адвокат, те, що було відзначено судом сьогодні, стосується і справ інших колишніх українських урядовців, зокрема, колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони Валерія Іващенка, які також звернулися до Європейського суд з прав людини.
"Цим рішенням суд фактично визнав, що в Україні можливе переслідування з політичних міркувань. На жаль, відтепер однозначно ясно, що Віктор Янукович увійде в історію України як Президент, при правлінні якого суд і судову систему використовували з метою вирішення політичних забаганок", - підкреслила Теличенко.
Як повідомлялося, Луценко звернувся до Європейського суду з прав людини 21 січня 2011 року. Він, зокрема, оскаржив необґрунтоване і незаконне затримання, а також те, що не був інформований про причини свого арешту.
17 квітня цього року палата суддів Європейського суду з прав людини провела публічні слухання щодо цієї скарги.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас