Польське радіо Eska Rock можуть позбавити ліцензії за образу українок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польське радіо Eska Rock можуть позбавити ліцензії за образу українок

891
Польське радіо Eska Rock можуть позбавити права на мовлення через образливі "жарти" на адресу українських жінок, які прозвучали кілька днів тому у програмі "Ранковий WF".
"На засіданні у вівторок Національна рада з питань радіомовлення і телебачення займеться справою висловлювань Міхала Фігурського і Куби Воєвудського. Члени ради розглядають всі юридичні можливості покарання, які випливають із закону про радіомовлення і телебачення, включно з позбавленням ліцензії", - йдеться в повідомленні KRRiT.
Рада відзначила, що отримала численні скарги на висловлювання Куби Воєвудського і Міхала Фігурського в програмі Poranny WF на тему українських домробітниць від "обурених слухачів радіо", а також від Посольства України у Варшаві та Об'єднання українців у Польщі.
Так, зокрема, обговорюючи 12 червня матч Україна-Швеція, в якому Україна перемогла з рахунком 2:1, ведучі заговорили про українських домробітниць. Воєвудський заявив, що після матчу він "вчинив, як справжній поляк, - вигнав свою українку", на що Фігурський сказав, що він "своїй українці" просто не заплатить, наводить їхні слова Lenta.ru. "Якби моя була хоч трохи симпатична, то я б її зґвалтував", - додав він. Воєвудський відповів: "А я не знаю, як моя виглядає, тому що вона весь час на колінах".
Представники радіостанції назвали цю справу "непорозумінням", заявивши, що насправді ведучі висміювали не українок, а "стереотипи деяких поляків", які, зокрема, "заздрили українцям", які виграли матч зі Швецією, зазначає "Лига Новости". Керівництво Eska ROCK увечері 25 червня ухвалило рішення закрити програму.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас