Італія має намір скоротити витрати на 7 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія має намір скоротити витрати на 7 млрд євро

Казна та Політика
178
Італія скоротить витрати уряду більш ніж на 7 млрд євро, щоб призупинити автоматичне підвищення податку на додану вартість (ПДВ) не тільки в 2012 році, але і в наступні кілька років.
За даними Reuters, технократ Маріо Монті, що прийшов до влади на зміну Берлусконі, обіцяв захистити країну від дефолту в грецькому стилі ввівши жорсткі заходи економії, які полягають у збільшенні податків, але вже дуже сильно втратив у популярності.
Як повідомляють джерела, Кабінет міністрів планує відстрочити схвалення скорочення витрат до наступного тижня, щоб пропустити більшу суму, ніж передбачалося раніше.
Скорочення витрат допоможе уникнути подальшого збільшення податків на тлі ослаблення політичного впливу Монті.
Міністр у справах парламенту Італії П'єро Джарда раніше в цьому місяці припустив, що уряд скоротить витрати на 5 млрд євро, тоді як урядові джерела минулого тижня повідомили про можливе скорочення витрат на 7 млрд євро.
"Планується схвалити більш жорстке скорочення витрат, а для цього знадобиться час, щоб зрозуміти, де дістати ресурси", - повідомило одне з джерел, додавши, що рішення буде ухвалено в понеділок.
Бюджет Монті, схвалений в минулому році, включає автоматичне зростання основних ставок ПДВ на два відсоткові пункти в жовтні (до 12 і 23 відсотків відповідно) на 2013 рік, а потім збільшення на 0,5 відсотка з 2014 року.
Скорочення витрат спрямовано на те, щоб допомогти Італії виконати цілі щодо зниження бюджетного дефіциту до 1,7 відсотка ВВП в 2012 році і до 0,5 відсотка ВВП в 2013 році.
Відзначимо, уряд нового президента Франції Франсуа Олланда також планує збільшити деякі податки і скоротити витрати, щоб виконати мету по бюджету на 2012 рік.
Нагадаємо, минулого тижня лідери чотирьох найбільших країн єврозони - Німеччини, Італії, Іспанії та Франції - досягли принципової згоди про заходи щодо стимулювання зростання економіки і представили пакет вартістю 130 млрд євро.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас