Новий виток МММ-2011: учасникам радять брати кредити в банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий виток МММ-2011: учасникам радять брати кредити в банках

14284
Іноді складається враження, що люди, раз наступивши на граблі, будуть продовжувати наступати на них знову і знову, якщо їм будуть обіцяні легкі гроші. За таким принципом піраміда МММ-2011, яка, здавалося б, нарешті впала, все одно буде збирати натовпи шанувальників, які дружно скандують "Мы можем многое!", а по суті виявляються обдуреними простаками.
16 червня Сергій Мавроді заявив про неможливість відновлення роботи створеної ним фінансової піраміди МММ-2011, розповів, як вкладникам зможуть повернути гроші (за допомогою коштів МММ-2012, виділених винятково на рекламу). Здавалося б, ті хто спритніші і сам Мавроді забирають бариші, і фінал, завіса. Але розлучатися з пірамідою готові не всі.
Банки і кредити
На своєму головному сайті 20 червня Мавроді опублікував наступне повідомлення: учасники одного з осередків домовилися з керівництвом банку, щоб їм (за відкат) давали кредити без зайвих довідок і документів.
"І всім добре! І Системі (гроші рікою течуть!), і банкірам (вони відкат мають), і банку (кредити-то всі дійсно повертають!). Повна ідилія! Мораль. Намагайтеся домовлятися безпосередньо з керівництвом банків (дрібних, напевно) саме за цією схемою. Повідомляючи, що Ви представник Системи. І буде всім нам щастя. Всі гроші банків будуть наші. Мы можем многое!"
Під новиною не забарилися з'явитися повідомлення від людей, готових давати гроші:
"Пропоную допомогу в отриманні кредиту. Філії банку є у всіх регіонах РФ. Безкоштовна консультація та найкоротші терміни розгляду заявки".
"Допоможу оформити кредит Україна Київ до 18 тисяч грн. Умови: Паспорт і Код (без застави та поручителів)"
І від тих, хто їх хотів би отримати:
"Терміново потрібна допомога в оформленні кредиту. ІП 6 років. КІ зіпсована! Без передоплат"
"Візьму кредит в Пермі для вкладення в систему! кредитна історія зіпсована!"
"Потрібна допомога в оформлення кредиту для ІП у розмірі 3 млн.руб. Без попередньої оплати! Були прострочення у банку, щас протягом 8 місяців плачу справно, відповідно КІ попсована! На відкат 10 відсотків згоден з отримання грошей!"
"Потрібен кредит в Ульяновську на 100 тис. руб. Студент, 18 років, без офіційного місця роботи. Якщо буде потрібно-залишу в заставу машину"
"Допоможіть взяти кредит від 50т.р. - до 200т.р., для ВКЛАДЕНЬ В СИСТЕМУ! Працюю не офіційно, КІ чиста, кредити не брав. реф чистий"
Хочеться відзначити явну тенденцію більшості звернень від вкладників: "кредитна історія зіпсована". Але, як видно, люди, навіть нахапавши купу боргів, все одно готові позичати все більше і більше, сподіваючись на величезний прибуток, здатний покрити всі позики, та ще щоб на машину, квартиру, і хліб з ікрою залишилося.
Ходіння по квартирах
Ще одне цікаве повідомлення від Мавроді, що з'явилося також 20 червня, стосується просування системи. У ньому він пропонує ходити по квартирах і всім розповідати, як здорово живеться вкладникам МММ-2011.
"Невідомо, звичайно, чи буде це дієво, попереджаю одразу. Можливо, буде, а можливо, й ні. Або, скажімо, у великих містах не піде, зате в дрібних - на ура! А може - і навпаки. Все, одним словом, може бути. Пробувати просто треба. Намагатися! Отже, закликаю всіх учасників спробувати попрацювати на благо рідної Системи таким чином".
Це повідомлення викликало бурю негативних емоцій у коментарях, мовляв, не пройде. На що Мавроді відповів, що йому потрібно, щоб писали "не пройшло", тобто, все одно спробувати розрекламувати систему таким чином. Пізніше з'явилося прикріплене повідомлення від одного з вкладників, в якому він описує схему рекламування, прикриту опитуванням.
"Здрастуйте, ми проводимо опитування серед населення... тільки 5 питань, якщо дозволите. Тут потрібно тільки питання грамотно продумати (5 питань вистачить цілком). Пропоную такі питання: 1) чи задоволені Ви сьогоднішнім рівнем своїх доходів? 2) Скільки Вам потрібно грошей для повного щастя? 3) Що Ви робите, щоб у Вас з'явилися ці гроші? 4) Чи чули Ви про МММ-2011? 5) Хотіли б взяти участь, 20$ в подарунок при реєстрації? Це потрібно впровадити. Масове опитування по Росії. Цікава статистика може вийти".
Наскільки дієвим може бути такий досвід рекламування, читачі можуть судити по собі. Як часто ви відкриваєте двері, якщо чуєте: "Опитування населення. Це займе лише кілька хвилин"?
Олексевич Марія
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас