Eni почне видобуток сланцевого газу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Eni почне видобуток сланцевого газу в Україні

Енергетика
374
Італійська нафтогазова компанія Eni повідомила про підписання угоди, що дозволяє розпочати розробку родовищ сланцевого газу на заході України.
Як зазначається в повідомленні компанії, Eni отримала право видобутку газу шляхом придбання 50,01% акцій компанії "Західгазінвест", що володіє ліцензією на видобуток сланцевого газу у Львівському вугільному басейні, передає УНІАН.
"Західгазінвест" підконтрольний державній компанії "Надра України" і нафтогазовій компанії "Кадоган Петролеум".
Eni не повідомляє про суму угоди, але каже, що підписана угода перебуває в рамках укладеного у минулому році з держкомпанією "Надра України" меморандуму, а також угоди з "Кадоган Петролеум".
Раніше повідомлялося, що в травні Україна, що ставить за мету знизити залежність від дорогого російського газу, вибрала на конкурсі іноземних партнерів у видобутку сланцевого газу. На Олеському родовищі на заході країни ним стане Chevron, а на Юзівському, на сході, - Shell.
За словами міністра екології та природних ресурсів України Едуарда Ставицького, розвідувальне буріння на Юзівській площі буде почато в 2013 році, а дослідницько-промислова розробка - в 2015 році. Відповідні роботи на Олеській площі планується почати в 2014 і 2016 році відповідно.
За оцінкою міністра, щорічний промисловий видобуток газу на обох площах може досягати 10-15 млрд кубометрів.
На участь в конкурсах подавали заявки 5 транснаціональних компаній, включаючи Eni.
Україна щорічно видобуває близько 20 мільярдів кубометрів газу. Імпорт з Росії цього виду палива в поточному році може скласти до 27 мільярдів кубометрів.
Довідка УНІАН. Eni S.p.A. (Ente Nazionale Idrocarburi) - італійська нафтова і газова компанія. Eni веде діяльність в 70 країнах світу. Добовий видобуток нафти і газу - 1,74 млн. барелів нафтового еквівалента. Доведені запаси - 6,84 млрд. барелів нафтового еквівалента. Компанія веде розвідку і видобуток нафти і газу в Італії, Північній і Західній Африці, Північному морі і Мексиканській затоці, а також є оператором Кашаганського нафтового родовища на Каспії (18,52%) і співоператором газоконденсатного родовища Карачаганак (32,5%).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас