Україна в цьому році подвоїть потужності вітроенергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в цьому році подвоїть потужності вітроенергетики

Енергетика
375
Встановлена потужність вітроелектростанцій в Україні в цьому році подвоїться і до початку 2013 року досягне 300 мегават, прогнозує голова правління Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков. Про це він сказав на прес-конференції "Використання енергії вітру в Україні: можливості та перспективи", приуроченій до Міжнародного дня вітру, який відзначається 15 червня.
Голова УВЕА зазначив, що 2011 рік був надзвичайно успішним для вітчизняної вітроенергетики: встановлена потужність вітропарків зросла з 86 мегават до 151 мегавата, тобто за минулий рік в плані розвитку галузі вдалося зробити стільки ж, скільки за всі попередні роки незалежності України.
Конеченков також повідомив, що Україна за показником приросту встановленої потужності за підсумками 2011 року наздогнала Голландію, обігнавши при цьому всі країни Прибалтики, Угорщину і Кіпр. Встановлена потужність ВЕС з початку поточного року, за даними асоціації, зросла до 190 мегават.
За даними Європейської вітроенергетичної асоціації (European Wind Energy Association - EWEA) в 2011 році 21% всіх нововстановлених енергопотужностей в Європейському Союзі припав на вітроенергетику, що стало результатом вкладення в цей сектор відновлюваної енергетики 12,6 мільярда євро. Вітроенергетику в останні роки також почали активно освоювати країни, що розвиваються. Серед них - Гондурас і ПАР.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас