Експерти: Обсяг іноземних інвестицій в Україну в 2013 р. складе 2 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Обсяг іноземних інвестицій в Україну в 2013 р. складе 2 млрд дол

Казна та Політика
675
Президент Американо-української ділової ради Морган Вільямс сподівається, що наступного року обсяг іноземних інвестицій в економіку України складе 2 млрд дол. Про це він заявив на сьогоднішній прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
"Дві галузі народного господарства, які будуть просувати економіку України вперед, - це сільське господарство та енергетика. Порядку 1 млрд дол щорічно вкладається в економіку України, і ми сподіваємося, що наступного року ця цифра досягне 2 млрд дол" , - сказав Вільямс.
Нагадаємо, обсяг ПІІ в економіку України в I кварталі скоротився до 885,1 млн дол. Обсяг внесених з початку інвестування в економіку України прямих іноземних інвестицій на 1 квітня 2012 р. склав 50 млрд 793,5 млн дол.
Що стосується інвестицій взагалі, то, за словами Президента України Віктора Януковича, приплив інвестицій в економіку України в першому кварталі 2012 р. виріс на 30%.
Однак, необхідно відзначити, що дані Президента значно перевищують офіційну статистику. За даними Держстату, обсяг капітальних інвестицій в економіку України за I квартал 2012 р. виріс на 23,2%, в порівнянні з аналогічним періодом 2011 р. - до 48 млрд 123 млн грн.
В кінці січня 2011 р. прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що уряд сформував базу даних інвестиційних проектів до 2014 р. загальною вартістю 1,1 трлн грн. В цілому, для зміни ситуації на ринку України потрібно щорічно, за словами голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва, залучати 15 млрд дол інвестицій. При цьому, директор департаменту "Єдиного інвестиційного вікна" Сергій Євтушенко заявив 24 травня ц.р., що іноземні компанії готові реалізувати в Україні проектів на 2,3 млрд євро.
Експерти ж оцінюють інвестиційну привабливість країни не надто високо. Інвестиційна привабливість України впала до рекордно низького рівня через побоювання інвесторів потрапити під жорсткий адміністративний прес. Єдиним напрямком, в який триватиме приплив іноземних інвесторів, на думку аналітиків, стане сільське господарство.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас