Британський банк дозволив клієнтам знімати гроші в банкоматах без карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський банк дозволив клієнтам знімати гроші в банкоматах без карток

Валюта
725
Шотландський Royal Bank of Scotland почав надавати клієнтам нову послугу - вони можуть знімати гроші в банкоматах з використанням смартфонів. Як повідомляє BBC, громадянам пропонується отримувати таким чином суми не більше 100 фунтів (155,6 долара).
Клієнти отримують шестизначний код, ввівши який вони можуть зняти гроші. При цьому інформація про номер кредитної картки зберігається в пам'яті телефону, і банкомат може її зчитувати з близької відстані. Детальніше новий спосіб зняття грошей ЗМІ не описують.
В даний час телефони використовуються для оплати покупок, але вони не дозволяють знімати гроші. Для цього застосовується технологія бездротового зв'язку NFC, яка дозволяє пристроям обмінюватися інформацією на відстані до 10 сантиметрів. У такому випадку дані про банківську картку записуються на сім-картці телефону.
У Royal Bank of Scotland відзначають, що інновація буде корисна тим клієнтам, які забувають банківські картки вдома. Крім того, зняття коштів за допомогою смартфона є частиною довгострокової програми перетворення стільникових телефонів на "електронний гаманець", який в майбутньому міг би повністю замінити банківські картки.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас