У Росії можуть заборонити платити за дорогі покупки готівкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії можуть заборонити платити за дорогі покупки готівкою

Валюта
869
На сайті Мінфіну РФ опублікований розроблений відомством проект закону про внесення поправок до Цивільного кодексу РФ, відповідно до якого в Росії з 1 січня 2014 року можуть заборонити розплачуватися за дорогі покупки готівкою. Як випливає з документа, заборона торкнеться розрахунків за будь-які типи товарів або послуг, вартість яких окремо або всіх разом перевищує 600 тис. рублів. Мова йде про покупки, не пов'язані зі здійсненням підприємницької діяльності.
У Мінфіні розраховують, що обмеження суми платежу за готівковий розрахунок не стане для росіян болючим ударом, так як нововведення торкнеться лише придбання дорогих товарів на зразок автомобілів або нерухомості. Тобто таких покупок, які переважна більшість населення робить не надто часто. А ось для володарів великих "чорних" доходів заборона розплачуватися готівкою може стати по-справжньому неприємним сюрпризом.
"Таке обмеження знизить криміногенність платежів за дорогі покупки, при цьому підвищить прозорість витрат на дорогі предмети споживання та послуги, забезпечить прозорість обороту торгово-сервісних організацій, а також позитивно позначиться на підвищенні частки безготівкових платежів в російській економіці", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
Мінфін зазначає, що в практиці здійснення розрахунків на території РФ вже передбачено подібне обмеження для розрахунків між юридичними особами. Воно закріплене відповідною вказівкою Банку Росії, якою встановлюється ліміт на максимальний розмір розрахунків готівкою між юридичними особами 100 тис. рублів. При цьому не виключено, що пропонований для фізичних осіб поріг 600 тис. також може бути знижений.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас