МВФ буде рятувати іспанські банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ буде рятувати іспанські банки

Казна та Політика
395
Доповідь Міжнародного валютного фонду про іспанські банки покаже, що їм потрібно вливання капіталу в розмірі не менше 40 млрд євро ($50 млрд), повідомили джерела Reuters з фінансового сектора.
Доповідь, яка буде опублікована в понеділок, також покаже, що, в цілому, необхідно 90 млрд євро, щоб привести до ладу весь банківський сектор Іспанії, проте здорові банки самостійно покриють значну частину цієї суми, сказало одне з джерел.
"Брак капіталу в іспанських банків буде близько 40 мільярдів євро, якщо взяти до уваги здатність деяких компаній покрити очікувані збитки за допомогою своїх власних ресурсів", - сказало джерело.
Урядові джерела відмовилися коментувати ці цифри, а одне з них попередило, що МВФ, можливо, ще не закінчив розрахунки.
Доповідь МВФ, разом з перевіркою іспанського банківського сектора, яку проводять консультаційні фірми Oliver Wyman і Roland Berger, допоможе визначити розмір програми допомоги для іспанських банків, яка зараз розробляється в Мадриді, Брюсселі та Берліні.
Міністр економіки Іспанії Луїс де Гіндос сказав в середу, що невідкладних планів звернення за допомогою поки немає, і Мадрид почекає результатів перевірки Wyman-Berger, які з'являться до кінця червня, перш ніж ухвалювати рішення про спосіб рекапіталізації банків.
Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило рейтинг державного боргу Іспанії відразу на три щаблі до ВВВ і присвоїло йому негативний прогноз.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас