Уряд Румунії вирішив скоротити витрати установ і держкомпаній на третину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Румунії вирішив скоротити витрати установ і держкомпаній на третину

Казна та Політика
153
Уряд Румунії в середу вирішив на третину скоротити витрати державних установ і держкомпаній у зв'язку з важкою соціально-економічною ситуацією в цій державі Східної Європи, повідомляє агентство France-Presse з посиланням на румунського міністра фінансів Флоріна Джорджеску.
"Тільки один цей захід дозволить, за нашими оцінками, скоротити державні витрати на 60 мільйонів леїв (13,5 млн євро)", - сказав голова румунського Мінфіну.
Згідно з рішенням Кабінету міністрів Румунії, всі державні міністерства, служби і відомства зобов'язані до вересня 2012 року скоротити свої поточні видатки та витрати на відрядження співробітників на 30%, порівняно з аналогічним періодом 2011 року. Уряд також ухвалив в середу, що кількість осіб, які супроводжують вищих чиновників держави в закордонні відрядження, не повинна перевищувати двох осіб. Виняток становлять лише офіційні поїздки до установ Європейського союзу і НАТО.
Політика щодо скорочення витрат уряду пов'язана з економічною допомогою 20 млрд євро, яку Румунія отримала в 2009 році від Міжнародного валютного фонду, Світового банку і Євросоюзу. Відповідно до умов, на яких надавалася ця позика, румунська влада вже скоротила на 25% зарплату держслужбовців і підвищила в країні податок на додану вартість з 19% до 24%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас