Nasdaq виплатить 40 млн дол. за техзбої при ІРО Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nasdaq виплатить 40 млн дол. за техзбої при ІРО Facebook

Фондовий ринок
425
Рада директорів Nasdaq погодилася виплатити компенсацію в розмірі 40 млн дол інвесторам, чиї заявки на придбання акцій під час IPO не були виконані, повідомляє агентство Bloomberg.
У спеціальній заяві електронної біржі Nasdaq йдеться, що виплата готівкою складе близько 13,7 млн дол з оцінюваних втрат трейдерів в обсязі 100 млн дол. Заява про виплату компенсацій вже направлена до Комісії з цінних паперів і бірж США.
Нагадаємо, проблеми з управлінням біржовими системами OMX Nasdaq виникли на відкритті 18 травня, в результаті чого затримали очікуване IPO Facebook на 30 хвилин і залишили брокерів з акціями на мільйони з непідтвердженими торговими транзакціями.
Подавши заявки, покупці не знали, пройшла їхня заявка чи ні: на табло протягом 20 хвилин горів напис "pending" ("в очікуванні"). Інформацію про результати своїх заявок покупці не могли отримати більш ніж дві години після відкриття, і для деяких виявилися сюрпризом повідомлення Nasdaq OMX про несподівані позиції в акціях соціальної мережі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас