Опитування: Кожна четверта дитина в Україні має досвід роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Кожна четверта дитина в Україні має досвід роботи

291
За результатами першого в Україні соціологічного опитування дітей в рамках проекту Права дітей в Україні: реалії і виклики після 20 років Незалежності виявилося, що кожна четверта дитина в Україні має досвід роботи (або працює зараз, або працювала раніше), за яку отримувала винагороду.
Згідно з даними опитування, серед дітей, які працюють, більше хлопців, жителів обласних центрів і тих, кому 16-17 років.
За словами дітей, через зайнятість вони не мають можливості бачитися із друзями - на це вказав кожен четвертий з тих, хто мав досвід роботи; має вільний час - кожен третій; обмежені в можливості відвідувати гуртки, секції, студії - кожен сьомий; змушені пропускати заняття в навчальному закладі - кожен десятий.
Як свідчать дані опитування, кожна тринадцята дитина, яка працювала або працює зараз, робила це безкоштовно, не отримуючи оплату за свою працю.
Соціологічне опитування було проведено з 15 по 30 квітня 2012 року з метою визначення реального стану забезпечення прав дитини в Україні. Під час дослідження було опитано 4083 дітей - учнів 5-11-х класів загальноосвітніх шкіл, студентів початкових курсів вузів і дітей у віці 16-17 років, які не навчаються і не працюють.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас