Ірландці погодились на строгі заходи економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландці погодились на строгі заходи економії

Казна та Політика
295
Уряд Ірландії оголосив, що на референдумі щодо Бюджетного пакту ЄС більшість проголосувала за його схвалення. Підрахунок голосів поки не закінчений, однак в більшості виборчих округів ірландці схвалили підписання пакту.
Голосувати "за" ірландців закликав уряд. За словами чиновників, непідписання Бюджетного пакту призвело б до ізоляції Ірландії і відлякало б від країни міжнародних інвесторів. У той же час опозиція стверджувала, що суворі заходи щодо економії нашкодять економічному зростанню країни. Крім того, противники підписання пакту вказували на те, що через нього центр прийняття рішень з багатьох питань переміститься з Дубліна до Брюсселя.
Перші результати референдуму показують, що в різних виборчих округах результати сильно відрізняються. Так, у місті Дун-Леаре за схвалення Бюджетного пакту проголосували 74,2 відсотка виборців, а у виборчому окрузі Південно-західний Донегал - тільки 45 відсотків. Найцікавіший результат виявився в Західному Дубліні, де "за" проголосувало 16 509 осіб (50,01%), а проти - 16 585 осіб.
Ірландія - єдина країна ЄС, яка винесла питання про Бюджетний пакт ЄС на референдум. Для того, щоб пакт вступив в силу, необхідно, щоб його ратифікували хоча б 12 з 17 країн єврозони. Якщо це відбудеться, то європейські країни не зможуть мати дефіцит бюджету більш ніж 0,5% ВВП. Таким чином, багатьом державам доведеться знижувати державні видатки, що в умовах кризи може привести до падіння ВВП.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас