Фірташ підтвердив плани купівлі НПЗ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ підтвердив плани купівлі НПЗ в Україні

563
Підприємець Дмитро Фірташ підтвердив раніше оприлюднену в ЗМІ інформацію щодо планів купівлі нафтопереробного заводу в Україні для створення на його базі нафтохімічного виробництва. Про це Фірташ повідомив журналістам.
"Для нас нафтохімія важлива, і ви знаєте, що якщо нафтохімію робити без НПЗ, то діла не буде. Тому ми ведемо переговори з різними, я так скажу, компаніями, і ми вже практично сьогодні знаходимо (взаєморозуміння)", - сказав Фірташ.
При цьому бізнесмен відзначив, що на сьогоднішній день нафтопереробна галузь в Україні перебуває в кризі.
У зв'язку з цим, за його словами, Федерація роботодавців України, головою якої він є, має намір звернутися до Кабінету Міністрів з листом про необхідність створення умов розвитку нафтопереробки і нафтохімії в Україні.
"Зараз ми ініціюємо лист від Федерації роботодавців на уряд і хочемо наполягти на тому, що більше так не можна, потрібно хоча б, щоб мінімум 3 заводи в Україні працювали, ми не можемо бути повністю залежними від імпорту (нафтопродуктів)", - сказав підприємець.
Фірташ нагадав, що з шести НПЗ на сьогоднішній день в Україні працює тільки один - Кременчуцький НПЗ (Полтавська область).
Нагадаємо, раніше ЗМІ писали про те, що Ігор Єремєєв і Дмитро Фірташ мають намір реконструювати Херсонський нафтопереробний завод і створити на його базі нафтохімічне виробництво. Обсяг необхідних інвестицій для модернізації Херсонського НПЗ оцінюється в 1,8 млрд доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас