Азаров не прогнозує обвал рубля, євро і долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров не прогнозує обвал рубля, євро і долара

Валюта
1337
Прем'єр-міністр України Микола Азаров не прогнозує обвал рубля, євро та долара. Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook.
На питання про те, які прогнози щодо долара, Азаров відповів: "У нас з Національним банком є не прогнози, а розрахунки. Ці розрахунки показують, що курс відносно національної валюти буде підтримуватися стабільний. Ми бачимо коливання курсу долара відносно таких валют, як євро і рубль. В обох випадках курс долара зміцнюється. Але викликано це різними факторами. У випадку з рублем це падіння ціни на нафту, вона зменшилася за останній час на 17%, і природно рубль реагує на це. А у випадку з євро зміцнення долара обумовлено серйозною борговою кризою, яка відбувається в Іспанії, Греції, Португалії, Італії та інших країнах. Проте ні в першому, ні в другому, ні в третьому випадку ніяких обвалів не буде. У всіх трьох випадках певна курсова політика підтримується відповідними валютними резервами та можливостями національних банків реагувати на мінливу ситуацію. Ціна на нафту зараз зменшується, але якщо вдасться врегулювати цілу низку політичних питань, і економічних у тому числі - падіння може змінитися зростанням. Найголовніша проблема - це, звичайно, економічна. І ми зацікавлені, щоб країни Євросоюзу знайшли рішення своїх економічних проблем".
Відзначимо, економіст з питань країн СНД "Ренесанс Капітал" Іван Чакаров заявив, що падіння курсу рубля передбачає подорожчання російського газу для України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас