Фюле закликав ЄС не йти на компроміси з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фюле закликав ЄС не йти на компроміси з Україною

367
Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле виступає за "позитивні сигнали" щодо подальшої інтеграції зі східними сусідами.
У той же час він знову говорить про неприпустимість компромісів щодо цінностей ЄС. Такі положення містяться у виступі Фюле на Глобальному форумі, який проходить у п'ятницю у Вроцлаві (Польща), повідомили в прес-службі єврокомісара.
"Настав час нам збільшити темп з тим, щоб наша політика сусідства стала б більш ефективною. Ми повинні використовувати всі інструменти. Ми дуже обережні. Ми повинні послати позитивний сигнал нашим східним партнерам. Ми повинні заохочувати їх просуватися якомога далі і якнайшвидше на шляху більш тісної політичної асоціації та економічної інтеграції з Європейським Союзом. Але ми також повинні бути з ними твердими, наполягаючи на дотриманні цінностей і принципів, так як будь-який компроміс у цьому відношенні, врешті-решт, послабить ЄС", - заявив він.
Крім того, Фюле закликав не розглядати нинішні труднощі в ЄС "як ознаку провалу нашого інтеграційного проекту". "Розширення ЄС і нашої політики щодо сусідів може бути частиною вирішення проблем і труднощів. Глобалізація не зупиняється на кордонах Європи Шенгену", - сказав він.
У зв'язку з цим єврокомісар висловився за те, щоб робити більше з метою поліпшення "наших структур і продовження політики".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас