Google звинуватила Microsoft і Nokia у використанні "патентних тролів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google звинуватила Microsoft і Nokia у використанні "патентних тролів"

700
Google Inc. подала позовну заяву до Microsoft Corp. і Nokia Corp., звинувативши конкуруючі компанії в порушенні антимонопольного законодавства і використанні підставних компаній, які спеціалізуються на подачі патентних позовів, для того, щоб перешкоджати поширенню мобільної платформи Android і розвивати технології Microsoft, пише газета The Wall Street Journal.
Google також повідомила, що має намір направити аналогічні позови проти самих "патентних тролів". Інтернет-гігант заявляє, що Microsoft і Nokia уклали з різними компаніями, серед яких канадська Mosaid Technologies Inc., угоди, які дозволяють Mosaid посилити її патентні права та отримувати частину прибутку від їх використання іншими компаніями.
Хоча Mosaid або компанії, що мають до неї відношення, до теперішнього моменту не подали позовів проти Google, власник пошуковика стверджує, що даний позов є превентивним заходом.
Google побоюється, що якщо виробники мобільних телефонів зіткнуться із загрозою патентних судових розглядів або побачать занадто високі потенційні витрати, які може спричинити за собою використання операційної системи Android, вони можуть зробити вибір у бік програмного забезпечення Windows Phone від Microsoft.
У 2011 році Microsoft і Nokia уклали крос-патентну угоду в рамках домовленостей про використання платформи Windows Phone в пристроях Nokia. Пізніше в тому ж році Mosaid повідомила про купівлю компанії Core Wireless і близько 2 тис. її патентів і патентних заявок, що спочатку належали Nokia.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас