"Формула-1" відклала ІРО, побоюючись повторення сценарію Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Формула-1" відклала ІРО, побоюючись повторення сценарію Facebook

Фондовий ринок
389
"Формула-1" змушена відкласти публічне розміщення акцій в Сингапурі. Турбулентність на ринках продовжується, що ускладнює процес залучення капіталу. Це й не дивно: інвестори не хочуть ризикувати, в ціні тільки безризикові активи.
До того ж не минуло й двох тижнів, з того моменту як розмістилася соцмережа Facebook. Найбільше, найскандальніше і найневдаліше для інвесторів IPO за останній час - ці слова, мабуть, найбільш яскраво описують розчарування тих, хто купив акції.
Індекс IPO, який відстежує вартість акцій компаній в перший рік після розміщення, в травні показав найгіршу динаміку з моменту краху Lehman Brothers. Представники "Формула-1" заявили, що компанія, можливо, вже не встигне стати публічною в цьому році.
Також про відстрочку IPO заявила і російська соціальна мережа "Вконтакте", хоча після провалу Facebook охочих купити її папери треба буде ще пошукати. У четвер своє бажання розміщуватися довелося відкласти британській ювелірній компанії Graff, ну а всього за останні два тижні в світі скасували як мінімум 13 IPO.
Якщо говорити про попит на безризикові активи, то в четвер прибутковості облігацій відразу низки країн встановили історичні мінімуми.
На валютному ринку повним ходом йдуть розпродажі валют ринків, що розвиваються. Індійська рупія поблизу рекордних мінімумів, бразильський реал також під тиском. А російський рубль в четвер втратив відразу 2%. Тотальний відхід від ризиків серйозно підриває можливості залучення компаніями капіталу.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас