16 категорій громадян залишаться без обіцяного Президентом соціального захисту - НФПУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

16 категорій громадян залишаться без обіцяного Президентом соціального захисту - НФПУ

999
Закон "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень" ставить під удар соціальні гарантії громадян. Більше того, цей закон суперечить Конституції України, та й просто здоровому глузду. Про це заявив голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук, коментуючи намір Верховної Ради розглянути згаданий законопроект 7 червня.
"Українців позбавлять можливості одержати свої гроші – ті самі гроші, які їм винна держава в рамках невиплачених (але гарантованих законом) соціальних пільг", – сказав Якібчук. І додав, що з ухваленням такого нормативного акту пільговики вже не зможуть відстояти свої права, навіть в Європейському суді.
Заступник голови НФПУ Григорій Кабанченко підкреслив: "Ми вкотре звертаємося до Президента України, чию соціальну програму зараз так рекламують. І звертаємо увагу, що з ухваленням закону шістнадцять категорій громадян залишаться без обіцяного Президентом соціального захисту". Профспілкові лідери окремо наголошують на тому, що схвалення скандального документа призведе до масових протестних акцій.
Як відомо, законопроект №9127 про гарантії держави щодо виконання судових рішень було знято з розгляду ВР у листопаді 2011 року. Законопроект, по суті, скасовує пільги для постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, а також для громадян, які проживають на заражених територіях. Крім того, законопроект скорочує пільги для медиків і фармацевтів, а також учасників бойових дій та прирівняних до них осіб. Нагадаємо: спроба ухвалити закон уже призвела до того, що ветерани-"афганці" брали приступом будівлю парламенту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас