У Раді з'явився законопроект про денонсацію харківських угод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді з'явився законопроект про денонсацію харківських угод

Енергетика
796
Депутат Верховної Ради Володимир Яворівський від фракції БЮТ-Батьківщина зареєстрував у парламенті законопроект про денонсацію угоди між Україною і Росією з питань перебування Чорноморського флоту Росії в Криму.
Про це йдеться в законопроекті № 10548, зареєстрованому в Раді 1 червня.
Повний текст проекту станом на 12:00 відсутній на сайті парламенту.
Як повідомлялося, 31 травня Конституційний Суд визнав неконституційним позбавлення депутатів Ради права вносити законопроекти про денонсацію міжнародних договорів.
У липні 2011 року Яворівський пропонував Раді попросити Президента Віктора Януковича денонсувати угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Україні.
Тоді депутат відзначав, що угода була підписана і ратифікована всупереч національним інтересам України, тому має антиконституційний і антидержавницький характер, ставить під загрозу національну та економічну безпеку України, несе постійну загрозу державному суверенітету України та її територіальній цілісності.
21 квітня 2010 року президенти України і Росії Янукович і Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження перебування Чорноморського флоту в Криму до 2042 року і прив'язку оренди за нього до ціни на поставлений в Україну російський газ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас