Акції Facebook виросли вперше з початку тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Facebook виросли вперше з початку тижня

Фондовий ринок
463
Котирування Facebook Inc відскочили в четвер з рекордних мінімумів, закрившись в плюсі, завдяки загальному зростанню ринку США і підвищенню оцінки з боку однієї з брокерських контор, повідомляє Reuters.
Акції найбільшої в світі соціальної мережі зросли на 5% - до 29,60 дол за штуку. Обсяги опціонів на папери фірми підскочили, вказуючи на нову волатильність.
Зараз ціна Facebook на 22% нижча від ціни IPO, що проходило 18 травня, 38 дол за акцію.
У четвер аналітик Pivotal Research Браян Уізнер - один з перших, хто зробив рекомендацію "продавати" - підвищив її до "тримати", заявивши, що поточна ціна враховує значну частину ризику бізнесу Facebook.
Уолл-стріт побоюється, що соціальна мережа, що має майже мільярд користувачів, буде зазнавати труднощів з роботою на смартфонах і інших мобільних пристроях і монетизацією реклами на них.
"У короткостроковій перспективі ми ще обережні, але повинні бути приводи для оптимізму пізніше в цьому році і в майбутньому", - сказав Уізнер.
На його думку, в 2012 р. Facebook подолає основні складності в бізнесі і макроекономіці, а інвестори зможуть сфокусуватися на "історії фундаментального зростання".
Минулого тижня покупці цінних паперів соціальної мережі Facebook Inc подали в суд на компанію, її голову Марка Цукерберга і банки-організатори IPO, звинувативши їх у приховуванні інформації про зниження прогнозів зростання бізнесу.
З дня первинного розміщення 18 травня капіталізація Facebook втратила більше 20 млрд дол, що приблизно відповідає ринковій ціні всього банку Morgan Stanley, ключового організатора цього IPO.
Facebook - одна з найпопулярніших соціальних мереж в світі, в ній зареєстровано понад 900 млн осіб. Штаб-квартира компанії розташована в Менло-Парку (Каліфорнія). Кількість активних користувачів Facebook, які хоча б раз на місяць заходять в свій аккаунт, становить не менш 845 млн осіб. Очікується, що в 2012 р. кількість активних користувачів Facebook досягне більше 1 млрд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас