Українці втікають від Євро-2012 за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці втікають від Євро-2012 за кордон

2295
Через підвищений попит на закордонні тури під час Євро-2012, посольства Греції та Іспанії можуть прискорити процес видачі віз до 2-3 днів.
В останні тижні в столичних туркомпаніях підтверджують активний інтерес до закордонних турів на час проведення в Україні Чемпіонату з футболу. Не бажаючи цілий місяць терпіти інфраструктурні незручності, пов'язані з проведенням в країні чемпіонату Європи з футболу, жителі міст, що приймають Євро-2012, почали збиратися у відпустку, пишуть "Комментарии".
Як зазначила виданню директор з туризму туркомпанії "Пан Укрейн" Ольга Юденко, попит за різними напрямками розподіляється нерівномірно, але в цілому кількість туристів, які відправляться в закордонну відпустку в червні, збільшиться на 20-30%. Цю тенденцію, щоправда, в менших обсягах (10-15%), "Комментариям" підтвердили також в донецьких, харківських та львівських турфірмах.
Як притулок від напливу іноземців під час футбольної першості українці, крім класичної Туреччини, вибирають Грецію, Іспанію, Болгарію, ОАЕ, Ізраїль, а також Грузію та Таїланд.
Уже зараз деякі турецькі готелі коштують у півтора-два рази дорожче, ніж рік тому. Такий стрибок цін в результаті відлякав багатьох потенційних туристів або примусив їх звернути увагу на альтернативні пропозиції інших країн. Там ціни хоч і підросли, але все ж не так відчутно - на 30-35%, і за підсумками літа вартість порівнянного відпочинку в Туреччині, Греції та Іспанії може взагалі вирівнятися.
Європейці, що переживають кризу, намагаються знайти компроміси: зокрема, грецькі готелі знизили вартість проживання на 5%. Якби греки могли, то взагалі скасували б візи для українських туристів, як це зробила Хорватія. Але правила Шенгенської зони змушують їх діяти в жорстких рамках. Прагнучи заробити на туристах, країни пішли їм назустріч, зменшивши терміни видачі туристичних віз. "Не виключено, що незабаром посольства Греції та Іспанії будуть видавати візи за два-три дні", - прогнозує директор турагентства Super Travel Єлизавета Обухович.
До слова, на відпочинок в Криму у вітчизняних туристів просто немає грошей. "У цьому сезоні ціни на готелі, санаторії та пансіонати півострова вкотре піднімаються на 10-15%. Тому не дивно, що, вибираючи між відпусткою в Криму та поїздкою за кордон, наші платоспроможні співвітчизники віддають перевагу другому", - відзначає засновник компанії "Кандагар" Борис Зелінський.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас