Moody`s знизило рейтинги трьох українських банків - ОТП Банку , Укрексімбанку і ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody`s знизило рейтинги трьох українських банків - ОТП Банку , Укрексімбанку і ПриватБанку

2303
Міжнародне рейтингове агентство Moody`s знизило рейтинги кредитоспроможності ОТП Банку та Укрексімбанку (standalone credit assessment) на два щаблі – з "ba3" до "b2", відповідного рівня суверенного рейтингу, а ПриватБанку - на один щабель: з "ba3" до "b1".
Як зазначається в повідомленні агентства в п'ятницю, таким чином, воно завершило перегляд рейтингів цих банків, що відображає нові оцінки Moody's про зв'язок між кредитоспроможністю держав і фінансових установ по всьому світу.
У той же час агентство зазначає, що рейтинг Райффайзен Банку Аваль поки залишається в процесі перегляду, так як Moody's необхідно завершити оцінку дочок Raiffeisen Bank International.
Більш високий рівень рейтингу ПриватБанку аналітики агентства пояснюють консервативною політикою управління ризиками щодо суверенних вкладень з відсутністю прямих і непрямих інвестицій в державні зобов'язання, помірним рівнем диверсифікації свого бізнесу за межами України. Moody's також відзначає слабку залученість банку в оптові ринки боргів, вказуючи, що в його некапітальному фондуванні на кінець 2011 року на міжнародне фінансування припадало лише 10%.
У випадку ж ОТП банку частка держоблігацій становить понад 80% капіталу першого рівня, Укрексімбанку - понад 40%. Укрексімбанк також сильніше залежить від міжнародного фінансування, на яке припадає 35% його фондування.
Moody's уточнює, що рейтинги фінансової стійкості всіх трьох банків знижені з "D-" до "E+" і мають стабільні прогнози.
Довгостроковий рейтинг депозитів у національній валюті ОТП Банку опущений з "Ba2" до "Ba3", ПриватБанку - з "Ba3" до "B1", Укрексімбанку - з "Ba3" до "B2".
Агентство також підтвердило довгостроковий рейтинг незабезпеченого боргу ПриватБанку на рівні "B1", знизивши такий рейтинг для Укрексімбанку з "B1" до "B2". Одночасно довгостроковий рейтинг субординованого боргу в іноземній валюті для ПриватБанку знижений з "B1" до "B2", а для Укрексімбанку - з "B1" до "B3".
Нарешті рейтинг за національною шкалою ОТП Банку підтверджений на рівні "Aa1.ua", тоді як для ПриватБанку він знижений з "Aa1.ua" до "Aa3.ua".
Негативні прогнози за борговими і депозитними довгостроковими рейтингами всіх трьох банків відповідають негативному прогнозу щодо боргових рейтингів України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас