Луценко на зоні буде працювати бібліотекарем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко на зоні буде працювати бібліотекарем

Кримінал
1448
Коли закінчиться нинішній суд, пов'язаний з отруєнням Віктора Ющенка, і, припустимо таке, Луценка в цьому процесі виправдають, він повинен буде відбувати покарання за першим вироком (4 роки позбавлення волі). І його все ж таки повинні будуть етапувати в 91-у колонію.
Як пояснив нам помічник голови Держпенітенціарної служби України Ігор Андрушко, етапування засуджених на зони в сусідні області, в тому числі Чернігівську, здійснюється не поїздом, а автозаком. У самій колонії, за словами джерела, до прийому екс-міністра цілком готові.
Як ми і раніше писали, ставлення ув'язнених до нього хороше: "Нехай приїжджає. Зустрінемо з обіймами, він нормальний мужик".
Ходять також чутки про те, що Луценко може зайняти "ласу" посаду бібліотекаря (тим більше, що любить читати). Один з плюсів цієї посади - тверда ставка, рівна мінімальній зарплаті (зараз 1094 грн). А на виробництві зеки повинні виробляти норми, що встановлюються часто довільно.
Правда, бібліотекарем Луценко може бути зовсім недовго, бо, кажуть юристи, за його статті право на дострокове звільнення (при хорошому поведінці) настає при відбуванні половини терміну, тобто, теоретично, через півроку (2 роки з 4). Звичайно, якщо другий вирок не буде більш суворим. А можливо, і зовсім на зону не поїде. Якщо до нього застосують дострокове звільнення, то вийде на свободу прямо із СІЗО в кінці цього – на початку майбутнього року. Але якщо за другим вироком отримає більше 4 років, то буде сидіти довше.
Нагадаємо, інші ВІП-в'язні - суддя-"колядник" Ігор Зварич і екс-бютівець Віктор Лозинський - вже "переїхали" з СІЗО в колонію.
Зварич, засуджений на 10 років за хабарництво, став повноцінним зеком у Менській виправній колонії на Чернігівщині. Він стане завідувачем їдальні.
Лозинський, засуджений за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника до 14 років позбавлення волі, відбуває покарання в Бориспільській колонії середнього рівня безпеки для вперше засуджених за тяжкі злочини. Як розповіли "Сегодня" джерела в колонії, він нібито поводить себе на зоні як пахан, і вважає, що чорна, брудна робота не для нього - не царська справа.
Екс-прем'єр, засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році, і етапована до Качанівської колонії в Харкові, також поки не працює. Юлія Тимошенко лікується.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас