Лагард: МВФ не планує надавати фіндопомогу Іспанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард: МВФ не планує надавати фіндопомогу Іспанії

Казна та Політика
260
Планів щодо надання Іспанії кредитів Міжнародного валютного фонду немає, заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард після зустрічі з першим заступником голови іспанського уряду Сорайєю Саєнс де Сантамарія, яка прибула з візитом до Вашингтона.
"Такого плану немає", - заявила Лагард.
Лагард наголосила, що Фонд не одержував від Мадрида ніяких прохань і "не проводить жодної роботи щодо будь-якої фінансової підтримки", передає ИТАР-ТАСС.
Таким чином, вона спростувала повідомлення газети The Wall Street Journal про те, що МВФ уже почав складати план надання фінансової допомоги Іспанії.
Іспанський уряд був змушений націоналізувати недавно четвертий за розмірами в країні банк Bankia, що опинився на грані банкрутства. За останніми оцінками, для збільшення його капіталізації можуть знадобитися приблизно 30 млрд. євро, які планується отримати в результаті розміщення державних боргових зобов'язань на ринку зовнішніх запозичень. Це може привести до ще більшого підвищення держборгу Іспанії, саме обслуговування якого в поточному році обійдеться в 45 млрд. євро.
Тим не менш, міністр економіки і конкурентоспроможності Іспанії Луїс де Гіндос Хурадо також заявив, що уряд країни не потребує фінансової допомоги МВФ. За його словами, "будь-які подібні чутки є безпідставними".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас