Нафта дешевшає на даних щодо запасів сировини у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на даних щодо запасів сировини у США

Енергетика
591
Світові ціни на нафту знижуються в п'ятницю на тлі щотижневої статистики щодо комерційних запасів сировини на оптових складах США, а також індексу менеджерів із закупівель у промисловості Китаю за травень, свідчать дані торгів.
Вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:41 мск опустилася на 0,3 долара, або на 0,35%, - до 86,23 долара за барель. Ціна липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,17 долара, або на 0,17%, - до 101,70 долара за барель.
Комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічні запаси) за тиждень, що завершився 25 травня, виросли на 2,2 млн барелів, або на 0,6%, - до 384,7 млн. Обсяг запасів досяг максимальної позначки з липня 1990 року. Аналітики очікували зростання лише на 1 млн барелів.
Індекс PMI в промисловості Китаю знизився в травні на 2,9 пункту - до 50,4 пункту. Аналітики очікували скорочення показника тільки до 52 пунктів. "Показник зовсім небагато перевищив позначку 50 пунктів, що означає ймовірність скорочення темпів економічного зростання в Китаї", - вважає експерт Mirae Asset в Гонконгу Гордон Кван, слова якого наводить агентство Bloomberg.
Більшість аналітиків, опитаних агентством, вважають, що ціни на "чорне золото" продовжать знижуватися наступного тижня через побоювання, пов'язані з борговою кризою в Європі і скороченням попиту на пальне.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас