Бізнес-асоціації країн ЄС закликають скасувати візовий режим з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес-асоціації країн ЄС закликають скасувати візовий режим з Україною

948
Відразу шість європейських асоціацій, що лобіюють інтереси національного бізнесу, звернулися з закликом про скасування візового режиму між країнами ЄС і Україною, повідомляє Deutsche welle.
"Через візові бар'єри європейські компанії щороку недораховуються сотень мільйонів євро прибутку", - такий основний аргумент потужних структур лобіювання бізнесу з шести країн ЄС, які виступили із закликом про скасування візових вимог для України, Росії та Молдови.
У спільній заяві, яка з'явилася в четвер, 31 травня, бізнес-асоціації з Німеччини, Франції, Польщі, Італії, Фінляндії і Данії звернулися до Єврокомісії з закликом на першому етапі скасувати візові вимоги хоча б для підприємців. На думку лобістів, це має значно пожвавити ділову кон'юнктуру і контакти, а також полегшити загальні вимоги для отримання візи, відзначає Deutsche welle.
Заява з'явилася напередодні проведення в Санкт-Петербурзі чергового саміту ЄС-Росія, запланованого на 3-4 червня. "Щоб Європа могла краще конкурувати в глобалізованому світі, нам необхідно мати єдиний економічний простір від Лісабона до Владивостока. Першим кроком має стати скасування віз з нашими сусідами на Сході", - цитує інформагентство Reuters голову Східного комітету німецької економіки Екгарда Кордеса. За його словами, чинні візові вимоги обмежують інвестиції, додають бюрократії і ведуть до багатомільйонних втрат щорічно.
До 2018-го року лобісти великого європейського бізнесу хотіли б побачити скасування візового режиму також з Туреччиною, Казахстаном, Грузією, Азербайджаном і Вірменією.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас