Пшонка: Піскуна можуть судити через Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пшонка: Піскуна можуть судити через Тимошенко

Кримінал
848
Генеральний прокурор України Віктор Пшонка не відкидає, що колишній керівник ГПУ Святослав Піскун може бути притягнутий до кримінальної відповідальності.
Про це він заявив в інтерв'ю журналу Фокус.
"Якщо буде обвинувальний вирок щодо Тимошенко в частині, де Піскун незаконно припинив КС, можна буде говорити про те, що у нього виникне процесуальний дискомфорт", - сказав він, при цьому підкресливши, що все залежить від рішення, яке прийме в цій справі суд в Харкові.
Крім того, генпрокурор підтвердив, що раніше в особистій розмові з ним Святослав Піскун зізнався, що закрити головні справи щодо Тимошенко попросив його екс-президент Віктор Ющенко: "Так, це дійсно було так".
Раніше Віктор Пшонка вже заявляв, що Святослав Піскун, будучи генеральним прокурором, закрив кримінальні справи щодо корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) у 2005 році за дорученням Віктора Ющенка. Справи проти екс-прем'єра були закриті через кілька днів після того, як Тимошенко стала прем'єром.
Нагадаємо, минулого року ГПУ та СБУ відкрили і відновили декілька кримінальних справ проти Тимошенко. Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 р. засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 року.
Також ГПУ скасувала постанову про закриття кримінальної справи проти Тимошенко щодо діяльності корпорації ЄЕСУ. У грудні 2011 року Шевченківський суд Києва заарештував вже ув'язненого екс-прем'єра ще раз - у справі про фінансові порушення ЄЕСУ. Кримінальну справу передали в суд.
Загальна сума завданих державі збитків незаконними діями Тимошенко, згідно з матеріалами кримінальної справи, становить кілька десятків мільйонів гривень. Здійсненню зазначених дій передувало неповернення в державу валютної виручки від експорту металу корпорацією ЄЕСУ в сумі понад 160 млн. дол.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас