Кабмін обмежив ввезення ліків громадянами України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін обмежив ввезення ліків громадянами України

442
З 1 червня громадяни України зможуть ввозити в країну не більше п'яти упаковок кожного найменування лікарських засобів.
Як повідомляється на сайті Кабінету міністрів, відповідну постанову № 458, що визначає обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів і спеціального дитячого харчування, прийнято 23 травня 2012 року, передає УНІАН.
Зокрема, Кабмін ухвалив, що відповідно до статті 370 Митного кодексу України громадяни можуть ввозити на митну територію України лікарські засоби, що переміщуються в ручній поклажі та/або в супроводжуваному або несупроводжуваному багажі громадянина.
На одну людину можна ввезти не більше п'яти упаковок кожного найменування, крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини. Якщо на курс лікування потрібно більше ліків, то їх можна ввезти в кількості, що не перевищує вказану в наявному у особи рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім'я цієї особи і завіреному печаткою лікаря та/або установи охорони здоров'я.
Раніше повідомлялося, що з 1 червня на українській митниці будуть діяти нові правила щодо харчових продуктів. Тепер громадяни зможуть ввозити по одній упаковці кожного продукту і на загальну суму не більше 200 євро.
Нагадаємо, в Україні з 1 червня буде діяти новий Митний кодекс, який передбачає передачу всіх повноважень щодо наказів нормативного характеру від Держмитслужби Міністерству фінансів України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас