Стросс-Кан домігся скасування постанови про судовий контроль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стросс-Кан домігся скасування постанови про судовий контроль

142
Французький апеляційний суд зняв судовий контроль над колишнім главою Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініком Стросс-Каном, який підозрюється в груповому зґвалтуванні і причетності до злочинної групи, що займається сутенерством.
Апеляційний суд міста Дуе на півночі Франції задовольнив звернення екс-голови Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана і зняв з нього заборону на спілкування з пресою за фактами цієї справи, частково скасувавши постанову про судовий контроль, передає РИА Новости.
Нагадаємо, що в березні Домініку Стросс-Кану були пред'явлені звинувачення в співучасті в звідництві у складі злочинної групи, за що передбачається до 20 років в'язниці, після чого екс-міністр був поміщений під судовий контроль, йому заборонили зв'язуватися з іншими обвинуваченими, з позивачами, зі свідками і з пресою з приводу розслідуваних фактів.
Стросс-Кан проходить обвинуваченим у справі про проституцію навколо готелю Carlton в Ліллі. За даними слідства, він неодноразово брав участь в розпусних вечірках в Парижі, Вашингтоні та інших містах, на які запрошувалися повії, а оплачувалися вечори частково за рахунок французьких підприємств.
Остання поїздка організаторів вечірок в компанії дівчат до Вашингтона відбулася з 11 по 13 травня 2011 року, за день до затримання голови МВФ за скаргою покоївки готелю Sofitel Нафіссату Діалло на насильницькі дії сексуального характеру.
Стросс-Кан кілька днів провів в американській в'язниці, потім був випущений під заставу під 1 млн. доларів і опинився під домашнім арештом. Справу проти колишнього глави МВФ було закрито 23 серпня після того, як з'ясувалося, що покоївка дала неправдиві показання при отриманні притулку в країні, обманювала податкові та соціальні органи, а також, ймовірно, дала хибні свідчення під присягою перед великим журі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас