Інфляція в єврозоні в травні несподівано впала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в єврозоні в травні несподівано впала

Казна та Політика
202
Темпи зростання споживчих цін в єврозоні в травні сповільнилися до мінімальних з лютого минулого року 2,4% в річному обчисленні порівняно з 2,6% в квітні, свідчать попередні дані Статистичного управління Європейського союзу.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували інфляцію в травні на рівні 2,5%.
Економісти пов'язують уповільнення темпів інфляції в єврозоні з ослабленням тиску з боку цін на енергоносії: так, нафта за останні два місяці подешевшала приблизно на 16%.
Показник базової інфляції, який виключає волатильні категорії, наприклад, ціни на енергоносії, в поточному місяці залишився на квітневому рівні в 1,6%.
Таким чином, відзначають аналітики, у Європейського центрального банку (ЄЦБ) зберігається простір для маневру, він як і раніше має можливість підтримувати економіку регіону м'якою кредитно-грошовою політикою, особливо не побоюючись зростання цінового тиску на громадян і компанії єврозони.
ЄЦБ, який намагається утримувати інфляцію на рівні трохи нижче 2%, оприлюднить черговий прогноз зміни споживчих цін після засідання 6 червня.
У березні Центробанку єврозони прогнозував, що інфляція в єврозоні складе в середньому 2,4% в 2012 році і 1,6% в 2013 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас