Бойко пропонує Європі українські газосховища — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко пропонує Європі українські газосховища

Енергетика
636
Українські газові сховища можуть служити для зберігання газу країнами Європи і бути ефективним резервом, щоб уникнути ситуацій з браком російського газу в періоди пікового споживання. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко в інтерв'ю телеканалу CNN, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.
"Якщо Європа буде проводити політику закачування газу в українські сховища влітку і відкачування взимку, це буде дійсно ефективним шляхом для уникнення ситуацій з недопостачанням російського газу. В Україні є дуже великі газові сховища на кордоні з Європейським Союзом", - сказав Бойко.
При цьому він зазначив, що проблема з недопостачанням російського газу, з якою зіткнулися європейські споживачі в період екстремальних холодів поточного року, була викликана недостатніми обсягами поставок газу Росією.
Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" запропонував російському ВАТ "Газпром" укласти додаткову угоду про використання українських підземних сховищ газу (ПСГ) для забезпечення поставок російського газу в Європу.
ДК "Укртрансгаз" має 12 ПСГ загальною активною ємністю близько 31 мільярда кубометрів. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України і транзиту газу через її територію і виконують такі основні функції: регулюють сезонні нерівномірності газопостачання в Україні; компенсують коливання в споживанні природного газу в європейських країнах.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас