Центробанк Бразилії знизив ставку до рекордного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Бразилії знизив ставку до рекордного рівня

Казна та Політика
253
Центробанк Бразилії знизив ставки, і тепер показник знаходиться на рекордно низькому рівні за всю історію, - на позначці 8,5%. Для ринків це не стало несподіванкою, експерти очікували від регулятора подібних дій, повідомляє "Росія 24".
З серпня 2011 р. Центробанк знижує ставку вже сьомий раз поспіль, тоді показник перебував на позначці 12,5%.
Монетарна влада всіма силами намагається підтримати найбільшу економіку Латинської Америки, і поки у неї є простір для маневру.
Інфляція знаходиться на прийнятному рівні 5%, а, цільовим діапазоном є 4,5% плюс мінус 2 в. п.
У травні міністерство фінансів Бразилії, в свою чергу знизило прогноз зростання ВВП країни на 2012 р. Через проблеми, викликані наслідками фінансової кризи, прогноз за цим показником був переглянутий з 4,5% до 4,0%. Міністр фінансів країни Гуїдо Мантега, вважає, що економічна ситуація в країні складається негативно в тому числі через проблеми в економіці Греції та загальну фінансову нестабільність в єврозоні.
У травні Центральний банк Бразилії провів серед місцевих економістів та експертів опитування з приводу прогнозу зростання національної економіки. Після обробки даних середній показник склав 3,1%.
Головними ризиками економіки Бразилії, що потроху відновлюється, є високий рівень інфляції, розширені кредити і конкурентоспроможність, вважають аналітики ОЕСР. Тиск на приватні банки, з тим щоб вони знизили ставку кредитування, також є ризиком для економіки, відзначають аналітики.
"Активність економіки швидко підніметься, що підігрівається зростанням споживання та інвестиціями, а потім буде поступово знижуватися", - йдеться в доповіді ОЕСР.
ОЕСР вважає, що буде збільшення ВВП Бразилії на 3,2% в цьому році, що збігається з останнім листопадовим прогнозом організації. На 2013 р. організація підвищила прогноз до 4,2% зростання з 3,9%. Середня інфляція сповільниться до 4,9% в 2012 р. і прискориться до 5,3% в 2013 р.
Але інфляція може посилитися внаслідок посилення ринку праці, відновлення зростання кредитування та продовження зниження ставок центральним банком, вважає ОЕСР.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас