Нова біографія Обами сколихнула Інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова біографія Обами сколихнула Інтернет

1097
Уривки біографічної книги, що з'явилися в Інтернеті, "Барак Обама: Історія" американського журналіста, лауреата Пулітцерівської премії Девіда Маранісса, яка побачить світ лише в середині червня, сколихнули всесвітню павутину. Якщо вірити автору, в старших класах майбутній президент США користувався великим успіхом у однокласників, оскільки був ватажком "банди" любителів марихуани.
"Як член "банди курців косяків" (так вони себе називали) Баррі Обама був одним із зачинателів трендів в курінні марихуани. Так, першим таким трендом була "TA", скорочення від Total Absorption (повна абсорбція - куріння з повним вдиханням диму), - розповідається в книзі. - Коли ви були з Баррі і його друзями, якщо ви неглибоко видихали дорогоцінний pakalolo (марихуана на Гавайському сленгу), а не наповнювали їм повністю легені, на вас накладався штраф, а наступного разу, коли розкурювали "травку", вас не кликали".
Майбутній президент був відомий і за винахід іншої техніки куріння - roof hits: коли "косяки" розкурювались у машині, курці закривали щільно вікна, а коли наркотики кінчалися, вони закидали голови і вдихали залишки диму, що зібралися під стелею.
Крім того, прославилися також і "перехоплення" Обами: коли косяк передавався по колу, парубок пробирався до нього і з криком "Перехоплення!" затягувався позачергово.
В автобіографії від 1995 року Обама дійсно писав, що досить часто курив марихуану, уточнює InoPressa, цитуючи Corriere della Sera. У своїй книзі "Мрії мого батька" Барак Обама писав, що марихуана йому допомагала. Але він все ж підкреслив, що не пишається тим, що в молоді роки вживав наркотики: "Це була помилка".
До нової книжки, що вже наробила багато шуму, в Білому домі поставилися досить спокійно. В адміністрації Обами вважають, що вона навряд чи нашкодить президенту на майбутніх президентських виборах. По-перше, він ніколи не заперечував вживання наркотиків, на відміну, наприклад, від Білла Клінтона, який запевняв, що хоч і пробував "травку", але ніколи не затягувався. (Коли у Обами запитали, чи затягувався він марихуаною, той відверто відповів: "У цьому ж весь сенс, чи не так?"). А по-друге, за результатами опитування, близько 56% американців виступають за легалізацію марихуани.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас