Італійський уряд недостатньо зробив для боротьби з безробіттям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійський уряд недостатньо зробив для боротьби з безробіттям

Казна та Політика
139
Італійський уряд Маріо Монті недостатньо зробив для боротьби з безробіттям, ухиленням від сплати податків і тіньовою економікою, пише BFM.RU з посиланням на попередній звіт Єврокомісії про стан справ в Італії. Офіційно він буде опублікований 30 травня, коли з документом ознайомляться всі члени Єврокомісії та внесуть свої поправки.
Автори звіту відзначають, що хоча Рим намітив значну фіскальну програму, вона ще не виконана до кінця, тому що в багатьох галузях залишаються недоліки. При цьому підкреслюється, що кабінету Монті вдалося зробити набагато більше, ніж уряду попереднього прем'єра Сильвіо Берлусконі. Зокрема, зазначається, що чинна "стратегія по консолідації податків" набагато амбітніша, ніж попередня, але може загрожувати зниженням внутрішнього попиту в короткостроковій перспективі.
Звіти-рецензії Єврокомісії стали вагомішими після того, як в ЄС були введені нові правила, завдяки яким Брюссель отримав право штрафувати і накладати санкції на країни-члени єврозони, які не дотримуються рекомендацій влади Євросоюзу.
За даними джерел The Financial Times в Брюсселі, крім Італії серйозній критиці піддасться Іспанія. Поки ведуться переговори про те, чи варто давати Мадриду більше часу на те, щоб він впорався з обіцянками щодо скорочення дефіциту бюджету.
Колишній єврокомісар Монті очолив технократичний уряд у листопаді 2011 року. Збільшення податків було названо одним із пріоритетів Риму, зокрема, збір несплачених податків до кінця 2011 року вдалося збільшити на 15,5% в річному обчисленні до 12,7 млрд євро. В середньому Італія щорічно недоотримує близько 120 млрд євро доходів унаслідок ухилення від сплати податків. У березні держборг Італії зріс до рекордних 1,946 трлн євро.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас