Як їде новий поїзд Hyundai: враження пасажирів від першої поїздки (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як їде новий поїзд Hyundai: враження пасажирів від першої поїздки (ФОТО)

18589
Суперпоїзди Hyundai пройшли бойове хрещення - вчора вони вирушили в свої перші рейси. Кореспондент «Сегодня» стала одним з перших пасажирів рейсу Київ-Харків. Але поки «кореєць» дістався до пункту призначення, поїзду довелося пережити невелику поломку в дорозі і цікавість пасажирів, які перевіряли на міцність все, до чого змогли дотягнутися.
Відправлення призначено на 6.15, але по вагонах люди почали сідати за півгодини до цього. Багато хто сумнівався, чи класти свій багаж на напівпрозору полицю над кріслами. «А вона витримає, не зламається?» - Перепитували вони пошепки один одного. Незабаром над головами людей вже громадилися ряди сумок і валіз. А спеціальні полиці для багажу на початку вагона проігнорували. «Вкрадуть! У мене місце в середині вагона, не зможу стежити за сумками», - відмахнулася жінка від пропозиції одного з пасажирів розмістити там її поклажу.
Поїзд був заповнений нерівномірно. У вагонах другого класу (квитки за 275 грн) людно, першого класу (за 381 грн) - на весь вагон всього декілька душ. У вартість квитка першого класу входять обід з бутербродів, біля крісла є роз'єм для навушників, щоб слухати те, що транслюють на екранах, і місця по два крісла. У другому з одного боку по два крісла, з іншого по три.
Пасажири з цікавістю випробовували поїзд на міцність - висували столики, підставки для склянки і ніг, відкидали крісла, вмикали-вимикали світло над місцем, смикали штори на вікнах тощо. Через деякий час з почуттям виконаного обов'язку вони витягли з надр сумок їстівні припаси - бутерброди, варені яйця, курку, огірки та іншу харчі.
ЗАМИНКА. Поїзд м'яко рушив з місця. Пасажири почали вже дрімати, як через хвилин 20 поїзд зупинився посеред лісу. Стоянка затягнулася хвилин на п'ять. У вагоні їхав представник управління «Укрзалізниці», він зв'язався з машиністом. Було чутно, як він перепитав: «Тиск впав у гальмівних циліндрах? Ось корейці», - сказав чоловік. «Відпустило! Можемо їхати», - повідомив машиніст по гучномовцю. «І де обіцяні 160 км на годину», - зловтішались пасажири. Інші захищали новачка. «Я все життя пропрацювала на залізниці і знаю, що машині потрібно до півроку, щоб її обкатати, - каже Людмила. - Дайте час! Це несуттєва поломка, так - заминка». До речі, середня швидкість поїзда досягала 100 км на годину, а одного разу розігнався до 165-ти. Швидкість можна було спостерігати на екранах. Але поїзд все одно запізнився - замість 10:43 прибув об 11:05.
Wi-Fi в дорозі не працював. Обіцяють, що його запустять сьогодні і місяць він точно буде безкоштовним. Перекусити можна було в кінці поїзда, в барі. Кава від 8 грн, ланч-бокс (два великі бутерброди з шинкою, сиром, зеленню, помідорами і сік) - 50 грн. «Скоро меню розшириться, будуть гарячі перші страви, тістечка, булочки, морозиво, - розповідає офіціантка. - Розносимо їжу по місцях».
Більшості пасажирів поїздка сподобалася. «Як за кордоном! - вигукує Валентина. - Дорого, звичайно. Але в поїзді вже забула про гроші. Тут чистенько, кондиціонер, не потрібно чекати зупинок, щоб в туалет сходити, і провідники такі ввічливі». «Як на мене, ціна адекватна, - розмірковує Олександр, який їхав першим класом. - Наші люди розпещені дешевими квитками. За комфорт і безпеку треба платити. Потяги зовсім не поступаються європейським».
З ПЛАНШЕТАМИ. З облич стюардів не сходила усмішка. «Не потрібно бігати постіль роздавати, не лаєшся з пасажирами, яким захотілося покурити прямо у вагоні. Тут стоять датчики диму, - ділиться з нами Оля. - Щоб отримати це місце, пройшла кілька етапів відбору. Допомогло те, що я знаю англійську». У кожного стюарда планшет. «Це нам видали, щоб у нас був зв'язок через інтернет з касами. Ми відразу бачимо, які місця будуть заповнені на наступній станції. Зручно», - каже Роман.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас