Бойко: Україна видобуватиме сланцевий газ за гроші інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Україна видобуватиме сланцевий газ за гроші інвесторів

Енергетика
327
Проекти з видобутку в Україні сланцевого газу й інших видів газу нетрадиційного видобутку будуть базуватися на приватних інвестиціях.
Як повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості, про це під час круглого столу, присвяченого презентації дослідження "Природний газ і енергетичне майбутнє України", заявив глава Міненерговугілля Юрій Бойко.
Під час свого виступу на круглому столі міністр зазначив, що Україна провела оцінку запасів природного та нетрадиційного газу і запрошує приватних інвесторів до активної співпраці у видобутку вуглеводнів. "Висновки, зазначені у звіті, який представили наші колеги з компанії IHS CERA, є реалістичними, бо вони мають дуже великий досвід у дослідженні освоєння родовищ сланцевого газу в різних країнах. Звіт показує значні перспективи для інвесторів", - сказав Ю.Бойко.
Разом з тим Ю.Бойко зазначив, що освоєння українських родовищ вуглеводнів, зокрема, сланцевого газу, потребує значних капіталовкладень в розвідку і видобуток.
"Природно, що інвестиції у видобуток будуть приватними. Це проекти, засновані на інвестиціях без урахування бюджету, тому що будь-який проект такого масштабу, який кінцевою метою має комерційну реалізацію продукції, заснований на приватних інвестиціях", - підкреслив міністр.
За його словами, Україна має намір значно збільшити власний видобуток енергоресурсів і продовжувати дослідження запасів сировини. "Переконаний, що ми продовжимо співпрацю з компанією IHS CERA й надалі. Наступною темою дослідження буде тема вугілля та інші напрямки", - сказав Ю.Бойко.
Довідка УНІАН. 25 травня 2012 р., під час круглого столу в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, експерти консалтингової компанії IHS CERA презентували модель видобутку газу в Україні на період до 2035 р. Згідно з висновками експертів, у разі збільшення інвестицій у видобуток газу, як традиційного, так і нетрадиційного видобутку з нинішніх 1 млрд дол на рік, до 10 млрд дол на рік, до 2035 року Україна зможе видобувати до 60 млрд куб. м газу на рік і більше. Таким чином, на думку експертів, Україна зможе повністю забезпечити власні потреби в природному газі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас