Fitch: Вихід будь-якої країни з єврозони призведе до зниження рейтингів і дефолтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Вихід будь-якої країни з єврозони призведе до зниження рейтингів і дефолтів

313
Зміна валюти будь-якої з країн єврозони і повернення до національної грошової одиниці призведе до зниження рейтингів компаній багатьох галузей і, ймовірно, низки дефолтів, вважають аналітики Fitch Ratings.
Як сказано в доповіді аналітиків Fitch Джона Хаттона і Річарда Хантера, деякі компанії в такому разі краще почати з чистого листа замість того, щоб обслуговувати боргові зобов'язання ставками, що зросли, і оголосять дефолт.
"В умовах максідевальвації своїх нацвалют після виходу з єврозони керівництво компаній може вибоати більш високі ставки за новими облігаціями і клеймо дефолту, а не довгі роки обслуговування заборгованості", - йдеться в документі.
Fitch, ймовірно, знизить рейтинги дефолту емітента (РДЕ) компаній, які концентрують свою діяльність на внутрішньому ринку, до рівня "B" або нижче у випадку зміни валюти. Такі обтяжливі обставини, як затримки в погашенні боргових зобов'язань, неповне погашення, реструктуризація заборгованості, призведуть до присвоєння емітентам переддефолтних ("RD") або дефолтних ("D") значень рейтингу, повідомляє агентство.
В даний час в Європі найбільш широко обговорюється потенційний вихід Греції з єврозони після повторних парламентських виборів 17 червня. Проте деякі експерти побоюється, що за Грецією можуть піти й інші проблемні держави блоку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас