Мобільні оператори запевняють у готовності до Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобільні оператори запевняють у готовності до Євро-2012

222
Мережі українських операторів мобільного зв'язку ґрунтовно підготовлені до навантажень, що очікуються у зв'язку з проведенням в Україні чемпіонату Європи з футболу, запевнили агентство "Інтерфакс-Україна" в компаніях-операторах.
"За нашими оцінками і вимірами, навантаження на мережу МТС на стадіонах під час матчів може бути в 5-6 разів більше штатного (і голос, і передача даних). І ми впевнені, що наша мережа без труднощів з цим впорається", - сказали агентству в "МТС Україна".
Під час підготовки до чемпіонату оператор провів модернізацію своєї мережі у всіх можливих місцях скупчення уболівальників - в аеропортах, на вокзалах, на стадіонах, в фанзонах і т.д.
Аналогічну підготовку провела компанія "Київстар". Зокрема, на об'єктах чемпіонату оператор встановив додаткові базові станції та обладнання з використанням спеціальної системи DAS - distributed antenna system (система розподілених антен в приміщенні).
"Як показує практика матчів, що вже пройшли, навантаження на мережу на стадіонах зростає в кілька разів. При цьому наші клієнти не відчувають незручностей, тому що в цих місцях передбачений відповідний запас ємності", - відзначили в "Київстарі".
Компанія "Астеліт" (life :)) прогнозує, що навантаження на мережу на стадіонах під час матчів буде порівнянне з навантаженням в перші хвилини Нового року.
"За нашими прогнозами, навантаження на мережу в період проведення Євро-2012 значно зросте завдяки, нехай тимчасовому, але приєднанню нових абонентів до мережі з інших країн, а особливо значним воно буде в місцях скупчення футбольних фанів. Критичного рівня таке навантаження буде досягати в найбільш яскраві моменти матчів. Ми прогнозуємо, що такі хвилини для мережі можна буде порівняти з першими хвилинами Нового року", - припускають в "Астеліті".
Щоб підготувати мережу до навантажень, "Астеліт" встановив на об'єктах чемпіонату додаткові прийомопередавачі, пікосоти, нові базові станції, а також додаткові пересувні базові станції.
Крім технічної підготовки, оператори спеціально під чемпіонат запустили нові тарифні плани.
Зокрема, "Астеліт" ввів тарифний план "Euro life :)", згідно з яким вартість дзвінків у країни Європи становитиме 11 коп./хв. на стаціонарні номери і 99 коп./хв. на мобільні номери. Вартість мобільного інтернету в цьому тарифі становитиме 11 коп./Мб. Абоненти цього тарифу зможуть перевіряти рахунок в євро, користуватися комунікаційною підтримкою англійською мовою, а також поповнювати рахунок за допомогою банківської карти.
"Київстар" спеціально під чемпіонат запустив тарифний план "Я на морі", в якому вартість дзвінків у Росію складе 5 коп./хв., в країни Європи - 1 грн/хв. Крім того, в рамках цього тарифу абонентам пропонується послуга "Інтернет без кордонів", вартість безлімітного інтернету в ній складе 1 грн/день. Стартові пакети з цим тарифом будуть містити інформацію англійською мовою.
Ще один оператор, "МТС Україна" напередодні чемпіонату запустив тариф "МТС 2012". У пакет вартістю 120 грн входить 1 тис. хвилин на дзвінки всередині мережі, 20 хвилин на дзвінки в Росію і Європу, 20 Мb GPRS-Інтернет, а також 20 SMS та 20 MMS.
"Київстар" і "МТС Україна" також на час проведення чемпіонату збільшать кількість англомовних співробітників в своїх колл-центрах.
Чемпіонат Європи з футболу пройде з 8 червня по 1 липня в чотирьох українських містах - Києві, Львові, Харкові та Донецьку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас