Україна заплатить 8 мільйонів за польоти Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна заплатить 8 мільйонів за польоти Януковича

Казна та Політика
537
Державне авіаційне підприємство "Україна" Державного управління справами 22 травня уклало угоди з ТОВ Центравіа на послуги з оренди двох вертольотів Agusta AW і одного літака Falcon 900 на суму 8,10 млн.грн. Про це повідомляють Наші гроші.
Оренда двох вертольотів Agusta AW - 139 (бортові номери UR-CRB і UR-CRG) обійдеться в 6,5 млн.грн. Торік оренда одного такого вертольота коштувала 7,50 млн.грн.
Оренда літака Falcon 900 (бортовий номер UR-CRD) обійдеться 1,60 млн.грн. У минулому році за оренду цього літака авіапідприємство Держуправління справами заплатило 8 млн.грн.
В обох випадках торги проведені за неконкурентною процедурою закупівлі "у одного учасника". ДАП "Україна" пояснює це тим, що в державному реєстрі цивільних повітряних суден України вертольота Augusta AW-139 і літаки Falcon 900, які відповідають встановленим вимогам щодо авіаційних перевезень вищих посадових осіб держави, у розпорядженні лише ТОВ Центравіа, а також ТОВ Росьавіа і ТОВ Аеростар. Однак інші компанії прислали "Україні" листи невказаного змісту, після яких авіапідприємство було змушене орендувати повітряні судна саме в Центравіа.
Нагадаємо, Держуправління справами замовило ДАП "Україна" здійснення авіаперевезень в межах України на суму 4,71 млн грн. та здійснення авіаперевезень вертольотами на 18,31 млн грн. Крім вищевказаних вертольотів і літака в розпорядженні "України" є ще два вертольоти Мі-8МТВ-1 і кілька літаків.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас