Росія чекає від України ратифікації Угоди про ЗВТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія чекає від України ратифікації Угоди про ЗВТ

522
Росія очікує, що український парламент ратифікує Угоду про зону вільної торгівлі з країнами СНД, заявив голова Держдуми РФ Сергій Наришкін.
Відкриваючи десяте засідання парламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Федеральних зборів РФ, Наришкін нагадав, що товарооборот між Україною і Росією стійко зростає, і за підсумками минулого року він перевищив 50 мільярдів доларів.
"Упевнений, що це не межа", - зазначив він.
Наришкін підкреслив, що країнам необхідно нарощувати товарооборот. "Кроки в цьому напрямку Росія вже зробила: вже ратифікувала договір про вільну торгівлю. Я знаю, що наші колеги також зацікавлені в якнайшвидшому розгляді у Верховній Раді. Це рішення чекає підприємницьке співтовариство наших двох країн", - сказав він.
Як повідомлялося, 18 жовтня 2011 року в Санкт-Петербурзі керівники урядів країн СНД, у тому числі прем'єр-міністр України Микола Азаров, підписали договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності. Згоди щодо цього документу досягнуто раніше того ж дня на зустрічі глав урядів СНД.
Президент України Віктор Янукович 15 травня в Москві заявив, що Україна має намір найближчим часом ратифікувати Угоду про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас