Китай витратить на боротьбу з кризою 315 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай витратить на боротьбу з кризою 315 млрд доларів

Казна та Політика
195
Обсяг програм уряду КНР щодо стимулювання економіки для запобігання сповільненню темпів її зростання може скласти до 2 трлн юанів ($315 млрд), або половину коштів пакета, задіяного в 2008 році, повідомляє агентство Bloomberg.
Китай може інвестувати у власну економіку від 1 до 2 трлн, вважає аналітик Credit Suisse Group Тао Дун, тоді як пакет заходів, спрямованих на те, щоб стримати негативний вплив світової фінансової кризи, обійшовся владі в 4 трлн юанів. Дії уряду допоможуть підтримати темпи зростання економіки, які в поточному кварталі можуть сповільнитися до 7% або "трохи нижче", зазначає він.
За його словами, підтримка влади здатна забезпечити приріст ВВП у другому кварталі в діапазоні 8-8,6%.
"Заходи щодо стимулювання економіки можуть стримати падіння темпів зростання та інвестиційного попиту, але, можливо, їх буде недостатньо для того, щоб зробити такий відскок, як в 2009 році, - заявив Тао Дун. - Роль центрального уряду у фінансуванні збільшиться, на відміну від 2009 року, коли місцеві органи влади покладалися на кредитування банків".
Китайський ЦБ, ймовірно, буде знижувати нормативи резервування на 50 базисних пунктів щоквартально аж до кінця поточного року, відзначає аналітик, який не виключає додаткового зниження нормативів у червні.
Крім того, на думку Тао Дуна, існує можливість, що Центробанк також знизить базову процентну ставку на чверть процентного пункту без зниження ставок по депозитах.
Нагадаємо, зростання економіки Китаю сповільнилося за підсумками першого кварталу 2012 року до мінімуму майже за три роки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас