ЗМІ: Facebook створить власний смартфон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Facebook створить власний смартфон

392
Найбільша соціальна мережа Facebook, яка об'єднує понад 900 млн. інтернет-користувачів по всьому світу, працює над створенням власного смартфона, який може бути представлений вже в 2012 році, пише The New York Times
Посилаючись на інформовані джерела в самій компанії, видання зазначає, що Facebook вже найняла на роботу кілька колишніх співробітників компанії Apple, що брали участь в розробці програмного забезпечення та технологічної начинки для популярного смартфона iPhone, а також одного інженера, який працював над створенням планшетника iPad.
Це вже третя спроба Facebook створити власний смартфон, передає ИТАР-ТАСС. Вперше компанія почала роботу в цьому напрямку в 2010 році, проте тоді проект не був реалізований. У наступному році Facebook у співпраці з тайванською компанією HTC спробувала зробити його під назвою Buffy. Зараз керівництво соцмережі вирішило активізувати свою діяльність на цьому напрямку.
Компанія тримає роботу над смартфоном в секреті, не підтверджуючи, але й не спростовуючи цю інформацію. У неї є всі можливості для того, щоб вийти на ринок мобільних пристроїв. Більше того, Facebook має готову операційну систему, яка має функції передачі повідомлень, календаря, обміну відео. Незабаром буде запущено магазин популярних додатків.
Проте навіть якщо з розробкою власного апарату виникнуть труднощі, 16 млрд. доларів, виручені в результаті виходу на біржу, допоможуть придбати будь-кого з великих виробників, наприклад, канадську RIM або HTC, оцінювані в 6 млрд. доларів і 11, 8 млрд. доларів, відповідно.
Якщо у Facebook все ж з'явиться свій телефон, він складе пряму конкуренцію не Apple, а, перш за все, компанії Google та її мобільній платформі Android, використовуваній в більш дешевих смартфонах від різних виробників.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас