Експерт: Міністрів, що відповідають за економічний курс країни, найближчим часом не будуть звільняти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Міністрів, що відповідають за економічний курс країни, найближчим часом не будуть звільняти

190
Міністрів, відповідальних за економічні реформи, не будуть звільняти, але в групі ризику знаходяться міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк і міністр оборони Дмитро Саламатін. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив політтехнолог Тарас Березовець.
За словами експерта, зараз склалася ситуація, коли всі міністри, які відповідають за економічний курс або перебувають у комфортній ситуації, або були призначені недавно. "Тому ні про першого віце-прем'єра Хорошковського, ні про міністра економіки Порошенка, ні про віце-прем'єра Сергія Тігіпка не можна сказати, що саме їх мав на увазі Президент. Це досить дивна критика, адже українська економіка на тлі кризи в Євросоюзі демонструвала непогані показники , зокрема в частині інфляції. Про відставку Прем'єр-міністра взагалі зараз не йде мова", - зазначив Т.Березовець.
Одночасно він зазначив, що єдине, до чого слід прислухатися М.Азарову, це до побажання Януковича, щоб саме уряд запропонував кандидатів на звільнення. "І тут Азарову доведеться важко, йому треба поспішати. Президент ніби зняв цей тягар і перевісив на Прем'єр-міністра, і йому доведеться робити непопулярне рішення", - додав він.
Експерт зазначив, що в небезпечній ситуації перебувають міністри, які не відповідають за економічну політику. "Це, перш за все, міністр закордонних справ Грищенко, який може поплатитися за провалену інформаційну політику щодо Тимошенко і за пасивність МЗС, яка сприяла, що в Європі сформувався певний імідж і влада не змогла переломити інформаційну лінію, нав'язану українською опозицією. Другий міністр - Присяжнюк, у якого так само складна ситуація і щодо якого була критика, ще два місяці тому, і ще один кандидат - міністр оборони Саламатін у зв'язку зі скандалом навколо поставок зброї до Іраку", - додав він.
Нагадаємо, президент України Віктор Янукович доручив голові уряду розібратися з міністрами, які гальмують проведення реформ.
"Є спроби гальмувати реформи. Я просив би першого віце-прем'єра і міністра економіки, які несуть безпосередньо за це відповідальність, постійно проводити моніторинг. Постійно, Микола Янович... Що стосується міністрів, які сьогодні свідомо гальмують реформи і, як наслідок, від цього страждає економіка країни і громадяни держави, я вважаю, що таким міністрам не місце в Кабінеті міністрів. Проведіть моніторинг та надайте мені конкретні пропозиції. Якщо ви цього не зробите, я зроблю це на Економічній раді, тільки це вже буде інше висловлювання", - підкреслив В.Янукович.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас