Азаров: Росія готова дати кредит на будівництво Хмельницької АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Росія готова дати кредит на будівництво Хмельницької АЕС

Енергетика
313
Керівництво Росії підтвердило готовність видати кредит на добудову третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС. Про це в РФ сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним і прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим, повідомили УНН в прес-службі Партії регіонів.
"Ми обговорили такий важливий проект як добудова третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС", - сказав Азаров.
"Спочатку мова йшла про те, що будівництво буде здійснюватися за рахунок кредиту, наданого РФ. Володимир Путін і Дмитро Медведєв вкотре підтвердили, що питання вирішено позитивно з приводу надання кредиту, але є технічні питання", - зазначив він.
За словами прем'єра, досягнуто домовленість, що перед засіданням Української-російської міждержавної комісії на рівні президентів буде проведено засідання комітету з економічного співробітництва на рівні прем'єрів, на якому всі питання будуть підняті.
Азаров також зазначив, що тоді можна буде доопрацювати всі технічні питання і підписати відповідні угоди. "Щодо дати будемо ще говорити", - додав він.
Нагадаємо, сьогодні Микола Азаров після зустрічі з президентом і прем'єр-міністром Росії також заявив, що Росія підтвердила готовність будувати літаки Ан-70 та інші моделі літаків сімейства "Ан" спільно з Україною.
26 травня прем'єр-міністр України Микола Азаров відвідав з'їзд партії "Єдина Росія", під час якого президент РФ запевнив, що російський уряд залишається близькими партнерами з Україною. Також Путін і Медведєв разом з Азаровим пожартували на тему українського сиру і сала.
Так, Дмитро Медведєв запропонував Миколі Азарову спробувати український сир разом з головою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком.
Президент РФ Володимир Путін найближчим часом зустрінеться в Криму зі своїм українським колегою Віктором Януковичем.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас