Лідери ЄС закликали США, Японію і Китай зміцнити свої економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідери ЄС закликали США, Японію і Китай зміцнити свої економіки

Казна та Політика
218
Лідери ЄС закликали 26 травня 2012 р. США, Японію і Китай зміцнити свої економіки і провести реформи. Про це йдеться в листі голови Єврокомісії Жозе-Мануеля Баррозу та президента Європейської Ради Германа ван Ромпея до голів усіх 27 держав ЄС, передає Reuters. Послання приурочено до червневого саміту "Великої двадцятки", який пройде 18-19 червня в Мексиці. "Європа взяла на себе особливу відповідальність за фінансову стабільність єврозони. Настала черга держав "Великої двадцятки" збільшити інтенсивність заходів з протидії кризі та розширити нашу співпрацю, щоб домогтися стабільного відновлення економіки", - сказано в листі. Особлива увага в посланні приділена США, Японії та Китаю.
Лідери ЄС закликали США та Японію провести адекватне скорочення витрат державного бюджету в середньостроковій перспективі. При цьому Сполучені Штати окремо попередили про небезпеку одночасного підвищення податків і скорочення видатків. Наслідки подібних кроків економіка США може відчути вже до кінця 2012 р.
Китай, зі свого боку, повинен провести структурні реформи і зробити юань вільно конвертованим. Крім того, Пекіну рекомендовано поліпшити якість соціального страхування.
Ван Ромпей і Баррозу підтвердили дотримання ЄС курсу на підтримку фінансової стабільності і закликали Грецію зберегти євро і виконувати досягнуті раніше угоди з МВФ і ЄС.
Саміт в мексиканському Лос-Кабосі 18-19 червня 2012 р., за словами лідерів ЄС, має бути присвячений, перш за все, обговоренню заходів щодо стимуляції економічного зростання та зайнятості. "Великій двадцятці" рекомендовано обговорити заходи з протидії протекціонізму та підтримки вільної торгівлі.
Нагадаємо, в квітні світові фінансові лідери зажадали, щоб Європа негайно здійснила реформи, необхідні для остаточної перемоги над борговою кризою.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас